Colombia Luz Marina Arias

Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Chcete kávu namlít? ?
Můžeme doručit do:
19.7.2024 19.7.2024 Zvolte variantu
Možnosti doručení
Skladem Skladem Zvolte variantu
350 Kč 1 325 Kč od 350 Kč 312,50 Kč bez DPH 1 183 Kč bez DPH od 312,50 Kč bez DPH
Kategorie: Káva
Farmář: Luz Marina Arias
Oblast: Rondón, Boyacá
Odrůda: Mix
Zpracování: Washed
Nadm. výška: 1 650 - 1 700 m.n.m.
Importér: Chicas Industry (CZ)
Pražení: omni roast - vhodné na všechny způsoby přípravy
Praženo: v posledních 14 dnech
? Dostupnost: do srpna 2024

Apricot Tart

Krásně pitelná a čistá káva s typickým projevem promytých Kolumbijských káv, jak je máme rádi. V chuti se můžete těšit na sladkost červeného jablka, aciditu švestek a plné tělo. V aromatice převládají tóny meruněk a pekanových ořechů. Na filtru je to šťavnatá, ovocná káva s oříškovou dochutí. Na espressu chutná po žlutém ovoci, má hutné ořechové tělo a výraznou aciditou.

Jeden kolumbijský lot u nás střídá druhý, a tak vám můžeme představit novou farmářku, od které jsme kávu doposud neměli možnost ochutnat. Její jméno je Luz Marina Arias a spolu se svým manželem Nemecio Bourdou a synem Edisonem farmaří hned na čtyřech farmách. K její kávě jsme se opět dostali prostřednictvím našich oblíbených importérek Chicas Industry. Holky s paní Luz spolupracují už druhým rokem a Luz je také součástí jejich projektu mujeres, který se zaměřuje výhradně na ženské farmářky. Luz a její rodina v současné době pracují na výstavbě zpracovatelské stanice, skladu a coffee labu a mají do budoucna velké plány. K výberové kávě Luz přivedl právě její syn Edison, se kterým Chicas spolupracují na zlepšování procesů zpracování a experimentech s naturální a honey metodou.

Lot, který jsme vybrali pochází z malé farmy se jménem Pomorroso, která se nachází v okolí vesnice Rondón v departmentu Boyacá ve střední Kolumbii. Jde o mix odrůd zpracovaný promytou metodou, doplněnou u dvojitou fermentaci. Poté co jsou sklizeny pouze zralé třešně, jsou uzavřeny do pytle a ponechány fermentovat po dobu 36 hodin. Poté jsou zbaveny slupky a zrno je opět fermentováno v otevřeném tanku se stálou teplotou dalších 24 hodin. Díky tomuto procesu získala káva na sladkosti, komplexitě a jemnější textuře. Posledním krokem zpracování bylo pozvolné sušení pod stříškou.

Tato čistá a přímočará káva je zároveň komplexní a nabízí rozmanitou paletu chutí. Věříme, že vás bude bavit, tak jako nás!

Zrnková pražená káva, 100% výběrová arabica, praženo a baleno v ČR.