Poštovné zdarma od 990 Kč (platí pro ČR) nebo 40 € (platí pro SR).

Ovocné kombo 2× Colombia Sebastián R. Rodriguez

Obě skvělé limitky z Columbie ve výhodném balíčku!

Gramáž
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Mletí ?
Skladem Skladem Zvolte variantu
1 260 Kč 4 360 Kč od 1 260 Kč –15 % 1 071 Kč 3 706 Kč od 1 071 Kč 931,30 Kč bez DPH 3 222,61 Kč bez DPH od 931,30 Kč bez DPH
Kategorie: Káva
Farmář: Sebastián Ramírez Rodriguez
Oblast: El Eje Cafetero, Quindio
Odrůda: Castillo
Zpracování: Anaerobic washed, carbonic mac. with fruits
Nadm. výška: 1 500 - 1744 m n. m.
Importér: Chicas Industry (CZ)
Pražení: omni roast - vhodné na všechny způsoby přípravy
Praženo: 2. 1. 2023
tpab1 gfjnn
Akce Limitovaná edice
1 260 Kč 4 360 Kč od 1 260 Kč –15 %

Pokud se nemůžeš rozhodnout, kterou ovocnou bombu zkusit, máme pro tebe řešení! Při koupi výhodného balíčku získáš 15% slevu na každé 250g nebo 1kg balení. 

K tomuto farmáři jsme se dostali až letos, díky těmto neskutečně funky kávám. Jsou to asi největší úlety, jaké jsme kdy ochutnali a nakoupili. Sebastián je již čtvrtou generací, která se o rodinnou farmu El Placer – neboli “potěšení” – stará. Jeho přístup je velice inovativní a moderní, ustupuje od klasického promytého zpracování, protože hlavním cílem je pro něj minimalizace potřebného objemu vody na zpracování třešní. Zajímavé je například i to, že všechny kávy, jakkoliv zpracované (washed/honey/natural), procházejí vždy první fází karbonické fermentace jako celé třešně. Ty se nasypou do sudů o objemu 200 litrů, sudy se uzavřou a dovnitř je vháněn CO₂.

V případě lotů Yellow a Purple Fruits je celý proces daleko složitější a zajímavější. Nejdřív totiž třešně kvasí anaerobně s příměsí vinných kvasnic po dobu 120 hodin. Až následně se káva odslupkuje a přichází fáze karbonická (příměs CO₂ do sudů), po dobu 72 hodin. Během karbonické fáze je navíc do sudů přidáno sušené ovoce s glukózou. V případě Yellow fruits například maracuja, a v případě Purple Fruits například hrozny modrých odrůd. Cílem tohoto procesu je samozřejmě maximalizace ovocnosti káv a předání aromatiky ovoce kávě. 

Potvrzujeme, že se to povedlo na výbornou, protože aroma na tebe doslova vybuchne při otevření sáčku. V šálku očekávej nekonečný gejzír ovocných chutí!

 

Zrnková pražená káva