Ovocné kombo 2× Colombia Sebastián R. Rodriguez
Obě skvělé limitky z Columbie ve výhodném balíčku!
Kategorie: | Káva |
---|---|
Farmář: | Sebastián Ramírez Rodriguez |
Oblast: | El Eje Cafetero, Quindio |
Odrůda: | Castillo |
Zpracování: | Anaerobic washed, carbonic mac. with fruits |
Nadm. výška: | 1 500 - 1744 m n. m. |
Importér: | Chicas Industry (CZ) |
Pražení: | omni roast - vhodné na všechny způsoby přípravy |
Praženo: | 2. 1. 2023 |
Pokud se nemůžeš rozhodnout, kterou ovocnou bombu zkusit, máme pro tebe řešení! Při koupi výhodného balíčku získáš 15% slevu na každé 250g nebo 1kg balení.
K tomuto farmáři jsme se dostali až letos, díky těmto neskutečně funky kávám. Jsou to asi největší úlety, jaké jsme kdy ochutnali a nakoupili. Sebastián je již čtvrtou generací, která se o rodinnou farmu El Placer – neboli “potěšení” – stará. Jeho přístup je velice inovativní a moderní, ustupuje od klasického promytého zpracování, protože hlavním cílem je pro něj minimalizace potřebného objemu vody na zpracování třešní. Zajímavé je například i to, že všechny kávy, jakkoliv zpracované (washed/honey/natural), procházejí vždy první fází karbonické fermentace jako celé třešně. Ty se nasypou do sudů o objemu 200 litrů, sudy se uzavřou a dovnitř je vháněn CO₂.
V případě lotů Yellow a Purple Fruits je celý proces daleko složitější a zajímavější. Nejdřív totiž třešně kvasí anaerobně s příměsí vinných kvasnic po dobu 120 hodin. Až následně se káva odslupkuje a přichází fáze karbonická (příměs CO₂ do sudů), po dobu 72 hodin. Během karbonické fáze je navíc do sudů přidáno sušené ovoce s glukózou. V případě Yellow fruits například maracuja, a v případě Purple Fruits například hrozny modrých odrůd. Cílem tohoto procesu je samozřejmě maximalizace ovocnosti káv a předání aromatiky ovoce kávě.
Potvrzujeme, že se to povedlo na výbornou, protože aroma na tebe doslova vybuchne při otevření sáčku. V šálku očekávej nekonečný gejzír ovocných chutí!
Zrnková pražená káva