Colombia Jorge Elías Rojas
| Kategorie: | Káva |
|---|---|
| EAN: | Zvolte variantu |
| Farma: | Finca El Jardin |
| Farmář: | Jorge Elías Rojas |
| Oblast: | Planadas, Tolima |
| Odrůda: | Red Bourbon |
| Zpracování: | Honey Anaerobic |
| Nadm. výška: | 1 857 m n. m. |
| Importér: | The Coffee Quest (NL) |
| Pražení: | omni roast – vhodné na všechny způsoby přípravy |
| Dostupnost: | do ledna 2026 |
Passion Fruit Smoothie
Sladká, intenzivní káva s chutí tropického ovoce s krémovou texturou. Očekávejte tóny marakuji, sladkého ananasu nebo kandovaného ovoce. Káva má plné tělo, mléčnou texturu, vysokou sladkost třtinového cukru a aciditu červeného vína. Na filtru je to vysoce aromatická káva s tóny tmavého hrozna, mléčné čokoláda a tropického ovoce. Na espressu se projeví i chuť kakaa, nugátu a šťavnatost červeného vína.
Jorge Elías Rojas pochází již ze čtvrté generace farmářů. Jeho kávová kariéra začala již v jeho 13 letech, kdy začal pomáhat na otcově farmě a naučil se vše, co chod takové farmy obnáší. Po několika letech zdědil část otcovy farmy a přikoupil i sousední pozemek a vznikla tak Finca El Jardin. Jorge se nebojí experimentovat se zpracováním svým káv a pracuje s nejrůznějšími odrůdami, od tradiční Caturry nebo odrůdy Colombia až po Pink Bourbon, Wush Wush nebo Geishu. Během několika let se mu podařilo vyvinout i vlastní proces zpracování a sušení, díky kterému jeho kávy mají opravdu výjimečný chuťový profil.
Lot, který jsme z farmy El Jardin vybrali je tvořený odrůdou Red Bourbon zpracovanou anaerobní honey metodou.
Po sběru třešně podléhají přísné kontrole a selekci. Poté jsou na 72 hodin uzavřeny do vzduchotěsných nádob a ponechány fermentovat. Poté jsou třešně zbaveny slupek a opět přesunuty do stejných nádob na dalších 38 hodin fermentace bez slupky. Po tomto procesu je zrno promyto vodou a i se zbytky dužiny je připraveno k sušení.
Pro sušení zrna má Jorge také poměrně komplikovaný a precizní proces. První fáze probíhá v mechanických sušácích po dobu 28 hodin se stálou teplotou 30°C. Poté dochází ke kontrolovanému sušení v uzavřených pytlích a poté opět v mechanickém sušáku. Na závěr procesu je zrno vychlazeno, stabilizováno a zabaleno do pytlů.
Díky tomuto kontrolovanému a pokročilému procesu se Jorgemu podařilo v této kávě dosáhnout výrazné aromatiky, intenzivních tónů tropického ovoce a vysoké sladkosti. Tato káva nás okamžitě zaujala a už se nemůžeme dočkat, až ji ochutnáte i vy!
Zrnková pražená káva, 100% výběrová arabica, praženo a baleno v ČR.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
