Colombia Jorge Elías Rojas

Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Chcete kávu namlít? ?
Možnosti doručení
Zvolte variantu
390 Kč 1 485 Kč od 390 Kč 348,20 Kč bez DPH 1 325,90 Kč bez DPH od 348,20 Kč bez DPH
Kategorie: Káva
EAN: Zvolte variantu
Farma: Finca El Jardin
Farmář: Jorge Elías Rojas
Oblast: Planadas, Tolima
Odrůda: Red Bourbon
Zpracování: Honey Anaerobic
Nadm. výška: 1 857 m n. m.
Importér: The Coffee Quest (NL)
Pražení: omni roast – vhodné na všechny způsoby přípravy
Dostupnost: do ledna 2026
colombia 250
Nově pražíme

Passion Fruit Smoothie

Sladká, intenzivní káva s chutí tropického ovoce s krémovou texturou. Očekávejte tóny marakuji, sladkého ananasu nebo kandovaného ovoce. Káva má plné tělo, mléčnou texturu, vysokou sladkost třtinového cukru a aciditu červeného vína. Na filtru je to vysoce aromatická káva s tóny tmavého hrozna, mléčné čokoláda a tropického ovoce. Na espressu se projeví i chuť kakaa, nugátu a šťavnatost červeného vína.

 

Jorge Elías Rojas pochází již ze čtvrté generace farmářů. Jeho kávová kariéra začala již v jeho 13 letech, kdy začal pomáhat na otcově farmě a naučil se vše, co chod takové farmy obnáší. Po několika letech zdědil část otcovy farmy a přikoupil i sousední pozemek a vznikla tak Finca El Jardin. Jorge se nebojí experimentovat se zpracováním svým káv a pracuje s nejrůznějšími odrůdami, od tradiční Caturry nebo odrůdy Colombia až po Pink Bourbon, Wush Wush nebo Geishu. Během několika let se mu podařilo vyvinout i vlastní proces zpracování a sušení, díky kterému jeho kávy mají opravdu výjimečný chuťový profil.

 

Lot, který jsme z farmy El Jardin vybrali je tvořený odrůdou Red Bourbon zpracovanou anaerobní honey metodou.

Po sběru třešně podléhají přísné kontrole a selekci. Poté jsou na 72 hodin uzavřeny do vzduchotěsných nádob a ponechány fermentovat. Poté jsou třešně zbaveny slupek a opět přesunuty do stejných nádob na dalších 38 hodin fermentace bez slupky. Po tomto procesu je zrno promyto vodou a i se zbytky dužiny je připraveno k sušení.

 

Pro sušení zrna má Jorge také poměrně komplikovaný a precizní proces. První fáze probíhá v mechanických sušácích po dobu 28 hodin se stálou teplotou 30°C. Poté dochází ke kontrolovanému sušení v uzavřených pytlích a poté opět v mechanickém sušáku. Na závěr procesu je zrno vychlazeno, stabilizováno a zabaleno do pytlů. 

 

Díky tomuto kontrolovanému a pokročilému procesu se Jorgemu podařilo v této kávě dosáhnout výrazné aromatiky, intenzivních tónů tropického ovoce a vysoké sladkosti. Tato káva nás okamžitě zaujala a už se nemůžeme dočkat, až ji ochutnáte i vy!

 

Zrnková pražená káva, 100% výběrová arabica, praženo a baleno v ČR.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: