Cascara Ethiopia Finca Alcatraz
| Kategorie: | Káva |
|---|---|
| EAN: | 8594183325446 |
| Farma: | Finca Alcatraz |
| Farmář: | Wilfredo Ule Vargas |
| Oblast: | Oparapa, Huila |
| Odrůda: | Typica, Red Bourbon, Geisha, and Caturra |
| Zpracování: | Pulped Natural |
| Nadm. výška: | 1 860 m n. m. |
| Importér: | The Coffee Quest (NL) |
Sweet & Fruity
Sladká, šťavnatá cascara, která chutná po třešních, pomerančích a sušených jablkách. Je krásně lehká a osvěžující a nejvíce nám připomíná ibiškový čaj. Chutná skvěle jako teplý výluh, ale i ve studené variantě!
Naše nová cascara pochází tentokrát z Kolumbie z naší oblíbené oblasti Huila, kterou jsme i sami navštívili. Stojí za ní Wilfredo Vargas a jeho rodina, kteří provozují farmu Alcatraz. Tato farma se kromě kávy zaměřuje právě na produkci vysoce kvalitní cascary. Při sběru jsou místní třešně zbaveny slupek a ty jsou pak okamžitě přesunuty na sušáky. Po dosažení požadované vlhkosti ještě Wilfredo pečlivě ladí přesné složené blendu jednotlivých odrůd pro dosažení co nejlepší chuti. Tento lot je tak směsí odrůd Typica, Red Bourbon, Geisha a Caturra.
Samotná cascara je vedlejší produkt zpracování kávových zrn. Jedná se o sušenou kávovou třešeň, která nabízí svěží ovocnou chuť, množství kofeinu a antioxidantů. Ve stejném objemu má cascara přibližně poloviční obsah kofeinu oproti kávě.
Výluh z cascary se připravuje podobně jako sypaný čaj. Na 1 litr nápoje tedy použijeme 50g, zalijeme horkou vodou (cca 93℃, ale i vroucí voda není problém) a necháme louhovat až 10 minut, následně slijeme. Každopádně se nebojte experimentovat a nechejte se překvapit, jak cascara při jiném stylu přípravu rozvine další a další chutě!
Sušené kávové slupky
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
