Costa Rica Candelaria
| Kategorie: | Káva |
|---|---|
| EAN: | Zvolte variantu |
| Farma: | Hacienda Candelaria |
| Oblast: | San Jose, Alajuela |
| Odrůda: | Caturra |
| Zpracování: | Washed |
| Nadm. výška: | 1 300 - 1 700 m n. m. |
| Importér: | Coffee Quest (NL) |
| Pražení: | omni roast – vhodné na všechny způsoby přípravy |
| Dostupnost: | do září 2025 |
Chocolate & Nectarines
Jemná a sladká káva s tóny kakaa, ořechů a peckového ovoce. Těšte se na střední aciditu, krémové tělo a příjemnou sladkost nugátu. V šálku převládá chuť mléčné čokolády, nektarinek a lískových ořechů. Na filtru je to lehká káva s vysokou sladkostí a střední aciditou s tóny čokolády, nugátu a peckovic. Na espressu více vynikne chuť hořké čokolády, acidita žlutého ovoce a aroma muškátového ořechu.
Kávy z Kostariky jsou známé svými čistýmy chuťovými profily, sladkostí a vysokou kvalitou. U lotu, který jsme pro vás vybrali tomu není jinak. Do naší produkce jsme vybrali velmi tradiční kávu jedné z nejrozšířenějších odrůd arabiky zpracovanou čistou promytou metodou. Tato káva pochází z farmy Hacienda Candelaria, která se nachází nedaleko města San Jose v oblasti Alajuela. Tato farma se rozléhá na úctyhodných 60 hektarech a zahrnuje i značnou část původních deštných pralesů. Farmu Candelaria založil již roku 1965 Otto Kloeti a příslušníci jeho rodiny se o farmu starají až do dnešních dnů. Kromě tradičních lotů se na této farmě nebojí experimentovat i s novými odrůdami a metodami zpracování. Místní půda je i díky vulkanickým složkám velmi úrodná a bohatá na živiny a kávovníkům tak dává ideální podmínky pro produkci skvělé kávy. Díky značné části původního podrostu a vegetace si farma zachovává důležitou biodiverzitu a snaží se zaručit prosperitu i dalším generacím.
Lot, který jsme z této farmy vybrali je tvořený čistě odrůdou Caturra zpracovanou promytou metodou. Po sběru jsou třešně zbaveny slupek a přesunuty do fermentačních tanků, kde jsou ponechány 36 hodin. Poté je zrno promyto čistou vodou a na závěr usušeno. Výsledkem tohoto kontrolovaného procesu je káva, která si zachovává svoji čistotu v chuti a chuťové vlastnosti odrůdy Caturra a místního teroaru.
Zrnková pražená káva, 100% výběrová arabica, praženo a baleno v ČR.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
