Costa Rica Candelaria

Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Chcete kávu namlít? ?
Možnosti doručení
Zvolte variantu
350 Kč 1 325 Kč od 350 Kč 312,50 Kč bez DPH 1 183 Kč bez DPH od 312,50 Kč bez DPH
Kategorie: Káva
EAN: Zvolte variantu
Farma: Hacienda Candelaria
Oblast: San Jose, Alajuela
Odrůda: Caturra
Zpracování: Washed
Nadm. výška: 1 300 - 1 700 m n. m.
Importér: Coffee Quest (NL)
Pražení: omni roast – vhodné na všechny způsoby přípravy
Dostupnost: do září 2025
single origin mockup Costa Rica 250g
Nově pražíme

Chocolate & Nectarines

Jemná a sladká káva s tóny kakaa, ořechů a peckového ovoce. Těšte se na střední aciditu, krémové tělo a příjemnou sladkost nugátu. V šálku převládá chuť mléčné čokolády, nektarinek a lískových ořechů. Na filtru je to lehká káva s vysokou sladkostí a střední aciditou s tóny čokolády, nugátu a peckovic. Na espressu více vynikne chuť hořké čokolády, acidita žlutého ovoce a aroma muškátového ořechu.

 

Kávy z Kostariky jsou známé svými čistýmy chuťovými profily, sladkostí a vysokou kvalitou. U lotu, který jsme pro vás vybrali tomu není jinak. Do naší produkce jsme vybrali velmi tradiční kávu jedné z nejrozšířenějších odrůd arabiky zpracovanou čistou promytou metodou. Tato káva pochází z farmy Hacienda Candelaria, která se nachází nedaleko města San Jose v oblasti Alajuela. Tato farma se rozléhá na úctyhodných 60 hektarech a zahrnuje i značnou část původních deštných pralesů. Farmu Candelaria založil již roku 1965 Otto Kloeti a příslušníci jeho rodiny se o farmu starají až do dnešních dnů. Kromě tradičních lotů se na této farmě nebojí experimentovat i s novými odrůdami a metodami zpracování. Místní půda je i díky vulkanickým složkám velmi úrodná a bohatá na živiny a kávovníkům tak dává ideální podmínky pro produkci skvělé kávy. Díky značné části původního podrostu a vegetace si farma zachovává důležitou biodiverzitu a snaží se zaručit prosperitu i dalším generacím.

Lot, který jsme z této farmy vybrali je tvořený čistě odrůdou Caturra zpracovanou promytou metodou. Po sběru jsou třešně zbaveny slupek a přesunuty do fermentačních tanků, kde jsou ponechány 36 hodin. Poté je zrno promyto čistou vodou a na závěr usušeno. Výsledkem tohoto kontrolovaného procesu je káva, která si zachovává svoji čistotu v chuti a chuťové vlastnosti odrůdy Caturra a místního teroaru.

Zrnková pražená káva, 100% výběrová arabica, praženo a baleno v ČR.

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole: