Využijte poštovné zdarma od 990 Kč (pro ČR a SR)!

Colombia San Lorenzo

KANDOVANÁ BROSKEV • SLANÝ KARAMEL • LIBEČEK

Gramáž
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Mletí
Skladem Skladem Zvolte variantu
290 Kč 1 085 Kč od 290 Kč
Kategorie: KÁVA
rsz tmp03713
Decaf

KANDOVANÁ BROSKEV, SLANÝ KARAMEL, LIBEČEK

 

Farmář: sdružení farmářů San Lorenzo
Oblast: Rio Sucio, Caldas
Odrůda: Castillo, Caturra, Colombia
Zpracování: Decaf - kofeinu zbavená káva (technikou sugar cane)
Nadm. výška: 1600 - 2000 m.n.m
Importér: Falcon Specialty Coffees
 

Co si budem, postupně na pražírně všichni zjišťujeme, že decaf je prostě super! My prostě rádi pijeme kafe, hodně, jenže když to přeženete, není to nic moc. No a skvělým řešením je právě “decaf”! Zvlášť když si kafe pořád udrží i podstatnou část svých původních chutí a aromat. Holt technologie jsou každým rokem dál a dál. Určitě vás zajímá, jak celý proces zbavování se kofeinu probíhá, pokusíme se ho tedy v kostce shrnout.

Jen pro zajímavost rostliny s nízkým obsahem kofeinu existují, nicméně se komerčně, alespoň zatím, nepěstují, je totiž mnohem jednodušší, po všech stránkách, se kofeinu zbavit až dalším zpracováním klasických zrn a odrůd.

Metoda “sugar cane”:

1. Nejdříve se zrna očistí horkou párou a následně se hydratují horkou vodou, aby nabobtnala a změkla.

2. V druhé fázi se přechází k hydrolýze kofeinu, která probíhá díky kyselině chlorogenové, která je přírodní součástí kávových zrn. Extraktory se získávají přirozenou cestou fermentace cukrové třtiny a za pomocí ethyl acetátu se redukuje množství kofeinu na požadovanou úroveň v několika stejných opakujících se krocích “namáčení”.

3. Následně se opět zrna pročistí od zbytku ethyl acetátu saturovanou párou a jsou mechanicky vysušena na požadovanou běžnou úroveň 10-12% vlhkosti.

4. Co je asi nejzajímavějším krokem celého procesu je aplikace nanovrstvy přírodního vosku z palmy karnaubské aby byla zrna chráněna před vnějšími vlivy a stárnutím. Tento vosk není rozpustný ve vodě a je naprosto přírodní a foodsafe, takže bez obav!

Je to druhý způsob zpracování kávy na bezkofeinovou, kterou jsme zatím vyzkoušeli, každopádně chuť je opět bez kompromisů a krásně sladká.

 

Zrnková pražená káva

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné