Poštovné zdarma od 990 Kč (pro ČR) nebo 40 € (pro SR).

Colombia San Lorenzo

Gramáž
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Mletí
Skladem Skladem Zvolte variantu
290 Kč 1 085 Kč od 290 Kč
Kategorie: Káva
Chuťový profil: kandovaná broskev, slaný karamel, libeček
Farmář: Sdružení farmářů San Lorenzo
Oblast: Rio Sucio, Caldas
Odrůda: Castillo, Caturra, Colombia
Zpracování: Decaf - kofeinu zbavená káva (technikou sugar cane)
Nadm. výška: 1 600–2 000 m n. m.
Importér: Falcon Specialty Coffees
Pražení: omni roast - vhodné na všechny způsoby přípravy
rebelbean mockup decaf el salvador san lorenzo3000
Decaf

Co si budem, postupně na pražírně všichni zjišťujeme, že decaf je jednoduše super! My prostě rádi pijeme kafe, a pijeme ho hodně, jenže když to přeženeš, není to nic moc. No a skvělým řešením je právě “decaf”! Zvlášť, když si kafe pořád udrží i podstatnou část svých původních chutí. Technologie jsou každým rokem dál a dál. Určitě Tě zajímá, jak celý proces zbavování se kofeinu probíhá – pokusíme se ho tedy v kostce shrnout.

Jen pro zajímavost – rostliny s nízkým obsahem kofeinu existují, nicméně se komerčně, alespoň zatím, nepěstují, je totiž po všech stránkách mnohem jednodušší se kofeinu zbavit až dalším zpracováním klasických zrn a odrůd.

Metoda “sugar cane”:

  1. Nejdříve se zrna očistí horkou párou a následně se hydratují horkou vodou, aby nabobtnala a změkla.
  2. Ve druhé fázi se přechází k hydrolýze kofeinu, která probíhá díky kyselině chlorogenové, která je přírodní součástí kávových zrn. Extraktory se získávají přirozenou cestou fermentací cukrové třtiny – odtud název procesu. Za pomocí ethyl acetátu se redukuje množství kofeinu v zrnech na požadovanou úroveň v několika stejných opakujících se krocích namáčení.
  3. Následně se zrna opět pročistí od zbytku ethyl acetátu saturovanou párou a jsou mechanicky vysušena na požadovanou běžnou úroveň 10–12 % vlhkosti.
  4. Co je asi nejzajímavějším krokem celého procesu je aplikace nanovrstvy přírodního vosku z palmy karnaubské, aby byla zrna chráněna před vnějšími vlivy a stárnutím. Tento vosk není rozpustný ve vodě a je naprosto přírodní a foodsafe, takže bez obav!

Sugar cane metoda je druhý způsob zpracování bezkofeinové kávy, který jsme zatím vyzkoušeli a můžeme říct, že chuť je opět bez kompromisů a úžasně sladká.

 

Zrnková pražená káva

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení