Peru Uchubamba

Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Chcete kávu namlít? ?
Možnosti doručení
Zvolte variantu
350 Kč 1 325 Kč od 350 Kč 312,50 Kč bez DPH 1 183 Kč bez DPH od 312,50 Kč bez DPH
Kategorie: Káva
EAN: Zvolte variantu
Farmáři: Uchubamba (tři rodiny)
Oblast: Junin, Jauja, Masma
Odrůda: Caturra, Catuai
Zpracování: Washed
Nadm. výška: 1 800 m n. m.
Importér: Cultivar Coffees (NL)
Pražení: omni roast – vhodné na všechny způsoby přípravy
peru uchubamba 250g
Nově pražíme

Herbal & Zesty

V chuti můžete očekávat typický projev káv z Peru, kterými Vás už několik let poctivě zásobujeme. Opět se můžeš těšit na příjemnou citrusovou aciditu, která nám v kombinaci se sladkostí nejvíce připomíná limoncello nebo kandovaný citron. Jak jsme ale u peruánských káv zvyklí, vše je vyváženo herbálními tóny a lehkou, bylinnou hořkostí pampeliškového medu nebo bylinného likéru. Káva má nugátové tělo a sladkost bílého rybízu a ořechů. Na filtru je tato káva krásně bylinná, sladká a výrazně citrusová. Na espressu se můžete těšit na intenzivní aciditu, sladkost nugátu a velmi zajímavou herbální aromatiku. 

 

Pokud máte pocit, že jste zvučné jméno tohoto lotu už někde slyšeli, máte pravdu! I tento rok navazujeme na spolupráci s peruánským importérem Cultivar. Pro kávy z centrální oblasti Peru, je to v naší pražírně už třetí rok a opět jsme sáhli po stejném lotu jako minule. V této části země většinou převládá sušší podnebí, které není pro kávu natolik vhodné. Oblast Masma je ale položena ve vyšší nadmořské výšce a díky tomu je mikroklima vlhčí s většími teplotními výkyvy mezi dnem a nocí, což je pro kávovníky ideální. Vegetace je zde také bujnější a farmáři většinou kromě kávy pěstují i ovoce a zeleninu – marakuju, avokáda, „rocoto“ (což je v podstatě kombinace rajčete a papriky), nebo třeba broskve. 

 

Tento lot vyprodukovaly společně rodiny Palacios, Gonzales a Orihuela na necelém 1 hektaru půdy. Jedná se o směs odrůd Catuai a Caturra, zpracovaných promytou metodou. Po sběru jsou třešně odslupkovány a zrno jo následně fermentováno 36 hodin v betonových tancích, aby zbytky dužiny povolily od zrna. V poslední fázi zpracování se zrno promyje čistou vodou a je připraveno k sušení.

 

V komunitě z údolí Uchubamba jsou všestranní farmáři, kteří péči o kávovou produkci pomalu, ale jistě svěřují do rukou další generace, která se ještě více snaží upřednostňovat kvalitu před kvantitou. A po loňských zkušenostech s tímto lotem je znát, že toto snažení není vůbec marné a chuťově je tato káva zase o něco než minulý rok!



Zrnková pražená káva, 100% výběrová arabica, praženo a baleno v ČR.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: