Brazil Otavio Reis

Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Chcete kávu namlít? ?
Můžeme doručit do:
25.4.2024 25.4.2024 Zvolte variantu
Možnosti doručení
Skladem Skladem Zvolte variantu
330 Kč 1 245 Kč od 330 Kč 294,60 Kč bez DPH 1 111,60 Kč bez DPH od 294,60 Kč bez DPH
Kategorie: Káva
Farmář: Otavio Reis
Oblast: Sul de Minas, Minas Gerais
Odrůda: Yellow Bourbon
Zpracování: Anaerobic natural
Nadm. výška: 1 150 m.n.m.
Importér: Coffee Quest (NL)
Pražení: omni roast - vhodné na všechny způsoby přípravy

Sweet Delight

Šálku této kávy dominuje vysoká sladkost s velmi příjemnou, jemnou aciditu. V chuti je výrazně cítit vliv anaerobní fermentace, ke které dochází před sušením kávy a projevuje se zde tóny přezrálého ovoce, které nám připomíná jahody, moruše nebo borůvky. Najdete zde i sladké, lehce alkoholové tóny amaretta a příjemnou hořkost tmavé čokolády. Tato káva nás neskutečně baví jak na espressu, kde více vynikne plné tělo a vysoká sladkost, ale i na filtru, kde se projeví ovocná acidita a šťavnatost jahod.

Otavio Reis je na farmě Do Salto zástupcem již páté generace farmářů. Jeho rodinná farma čítá bezmála 800 hektarů půdy, na které tradice pěstování kávy trvá už úctyhodných 100 let. Na farmě Do Salto si důležitost tohoto odkazu moc dobře uvědomují a kromě udržování výjimečné kvality zrna dělají také vše pro to, aby farmu zachovali v co nejlepší kondici i dalším generacím. Z toho důvodu se snaží zachovat původní lesy a prameny a kromě jiného také vodu, použitou během zpracování kávy, vracení po úpravě zpět do ekosystému. Farma zaměstnává 40 stálých pracovníků, jejichž rodinám poskytuje ubytování a pomáhá i se vzděláním jejich dětí.

Fazenda Do Salto je členem brazilské SCA (Specialty Coffee Association) a jejich káva se pravidelně objevuje na různých soutěžích a také v rámci Cup of Excellence. Otávio zaměstnává produkční techniky, kteří prostřednictvím experimentů a nových metod a přístupů inovují procesy na farmě a tak také rozšiřují jejich portfolio. 

Lot, který jsme si pro vás vybrali je složený pouze z odrůdy Yellow Bourbon zpracované naturální metodou. Třešně byly po sběru nejprve na 36 hodin uzavřeny do tanků a podrobeny anaerobní fermentaci. Tento proces pomohl zvýšit sladkost, ale má také na svědomí ovocné a lehce alkoholové tóny, které se v této kávě objevují. Sušení třešní poté probíhalo ve třech fázích a celkově trvalo až 40 dní než bylo zrno připravené k vyloupání z třešní.

Jestli je nějaká káva, která nám v poslední době opravdu vyrazila dech, tak je to právě tato. A my jsme si jistí, že vás také dostane a my ji nebudeme stíhat doplňovat na police!

Zrnková pražená káva, 100% výběrová arabica, praženo a baleno v ČR.