Cascara Panama Carmen Estate
Švestka • Hruška • Sušená meruňka
Kategorie: | Káva |
---|---|
Chuťový profil: | švestky, hrušky, sušené meruňky |
Farmář: | Carlos Aguilera |
Oblast: | Volcán, Chiriqui |
Odrůda: | Caturra |
Zpracování: | Natural |
Nadm. výška: | 1600—1700 m n. m. |
Cascara je zpět! Čtyři roky trvající proces schvalování ze strany EU je u konce, a máme tak všichni jistotu, že se jedná o bezpečný a zdravý produkt. My v cascaru věřili od samého začátku a jsme rádi, že už může být trvalou součástí naší nabídky. K oslavě jejího velkého návratu máme v plánu celou produktovou řadu, tak se těš na pořádnou nakopávačku!
Samotná cascara je vedlejší produkt zpracování kávových zrn. Jedná se o drcenou kávovou třešeň, která nabízí svěží ovocnou chuť, množství kofeinu a antioxidantů. Třešně byly zpracovány suchou metodou, sušeny na slunci 10—14 dní a následně uskladněny na 3 měsíce k uležení. Zpracování zrn (tzv. “hulling”) probíhá až před samotným balením a expedicí.
Výluh z cascary se připravuje podobně jako sypaný čaj, s téměř stejnými pravidly jako u kávy. Na 1 litr nápoje tedy použijeme 50 g cascary, zalijeme horkou vodou (o teplotě cca 93 °C) a necháme louhovat až 10 minut, následně slijeme. Každopádně se ale receptem neomezuj, neboj se experimentovat a nech se překvapit, jak cascara při každém stylu přípravy rozvine další a další chutě!
Sušené kávové slupky